• 1
  • 2
  • 3

Ο Λάκης Χαλκιάς ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

xalkias-theodorakis13 ζωντανές ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε συναυλίες αφιερώματα σε ποιητές τη διετία 2013-2014. O δίσκος διανεμήθηκε από την «Κυριακάτικη Ενημέρωση». Δεύτερες φωνές κάνει στα τραγούδια του Μανόλη Αναγνωστάκη η Νένα Βενετσάνου, ενώ σε κάποια άλλα ακούγεται η Σοφία Παπάζογλου. Στο «Λεβέντη», η ηχογράφηση του οποίου προέρχεται από αφιέρωμα της εκπομπής «Στην υγειά μας» στο συνθέτη το Νοέμβρη του 2010, ακούγεται και ο ίδιος ο Μίκης. Περισσότερες πληροφορίες

Λεβέντικες καρδιές

2008  leventikes kardies xalkiasΕρμηνεύει ο Λάκης Χαλκιάς. Νέο CD «Λεβέντικες καρδιές» από Χαλκιά & Κορακάκη «Τα λαϊκά είναι κόκκινο πανί για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις» Λάκης Χαλκιάς - Βαγγέλης Κορακάκης συνυπάρχουν για πρώτη φορά δισκογραφικά με τις λαϊκές «Λεβέντικες καρδιές» και στο πάλκο.

«Λεβέντικες καρδιές»
Μια τυχαία συνάντηση κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ του Λάκη Χαλκιά με τον λαϊκό συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη στο «Χαμάμ», δυο ζεστές κουβέντες που αντάλλαξαν («Λάκη, πώς και δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη;») και γεννήθηκε ο δίσκος «Λεβέντικες καρδιές».

Περισσότερα

Η Φάμπρικα - Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Μαρκόπουλος

Σκάρος - Τάσος Χαλκιάς

Παραδοσιακά μουσικά κεντήματα - Χαλκιάς Λάκης

Τάσος Χαλκιάς

Λάκης Χαλκιάς Επίσημη Ιστοσελίδα

mousikorama mi trypate mellonmousikorama mi trypate mellon pisw1990 - "ΜΗΝ ΤΡΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" Columbia  -91 (L.P.) συμμετοχή Mουσική: Γιώρ. Κατσαρός - Ποίηση: Δημ. Ιατρόπουλου.

 

¨ΜΗΝ ΤΡΥΠΑΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ¨

Μουσική: Γιώργος Κατσαρός

Στίχοι: Δημ. Ιατρόπουλος

Τραγούδι: Σοφία Βόσσου – Κλεοπάτρα – Γιώρ. Μιχαλισλής και ο  Λάκης Χαλκιάς

*    Οι δημιουργοί, στο μεγάλο αγώνα κατά των ναρκωτικών, δεν έχουν το δικαίωμα, ούτε τη δυνατότητα, να στρατευθούν στο πεδίο της θεραπείας.

     Είναι όμως υποχρεωμένοι να  συμπαρασταθούν στο χαράκωμα της πρόληψης κι από εκεί να δώσουν τη δική τους μάχη: Μια μάχη απέναντι σ’ ένα μεγάλο φονιά, που τρέμει όμως, το ανίκητο όπλο του τραγουδιού!

*    Η «μυστηριώδης» μυθοποίηση, η εκλεκτικιστική «ατμόσφαιρα», η «κλειστή υπόθεση» που αποτελεί για μερικούς το μέτωπο κατά των ναρκωτικών, πρέπει να απομυθοποιηθούν καταλυτικά, να χτυπηθούν στη ρίζα τους με το πεντάγραμμο, τη γραφομηχανή, τη φωνή, ένα σαξόφωνο, μια κραυγή νέων ανθρώπων και τη συμμετοχή του κοινού, που εδώ, ανεβαίνει στο επίπεδο χρέους του ίδιου του λαού μας!

*    Αυτό προσπαθούμε. Δεν ζητάμε βραβεία και «εύγε» από κανέναν!

Δηλώνουμε μόνο, ότι δουλέψαμε πάνω σ’ αυτό το έργο, με βουρκωμένα μάτια:

Από ελπίδα θλίψη για τα παιδιά που χάνονται.

      Από οργή για τους εμπόρους του θανάτου. Κι από ένα αντιφέγγισμα μικρής, ελάχιστης ελπίδας, ότι κάτι προσφέρουμε κι εμείς στο μεγάλο αυτό αγώνα.

*    Εμείς, κάνουμε την πρόταση μας. Η σειρά σας τώρα!

            Γιώργος Κατσαρός – Δημήτρης Ιατρόπουλος – Λάκης Χαλκιάς     

      Ο Λ. Χαλκιάς στο δελτίο τύπου λέει: «Δεν υπάρχει μέρα που να μην διαβάσουμε στον τύπο, ότι κάποιο παιδί νέο, έχασε την ζωή του από χρήση ναρκωτικών. 

     Αυτό είναι το μεγαλύτερο έγκλημα και το πιο βρώμικο συγχρόνως, μιας και το κέρδος δεν λογαριάζει ακόμα και τη ζωή αυτών των νέων ανθρώπων, που είναι το μέλλον του κόσμου.

     Τέλος, γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα, να σταματάς την ανάπτυξη ενός νέου, στην ωραιότερη περίοδο της ηλικίας του, να του κόβεις τα όνειρα και το δικαίωμα να ζήσει και να αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο.»

porn Porn