• 1
  • 2
  • 3

Ο Λάκης Χαλκιάς ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη

xalkias-theodorakis13 ζωντανές ηχογραφήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», σε συναυλίες αφιερώματα σε ποιητές τη διετία 2013-2014. O δίσκος διανεμήθηκε από την «Κυριακάτικη Ενημέρωση». Δεύτερες φωνές κάνει στα τραγούδια του Μανόλη Αναγνωστάκη η Νένα Βενετσάνου, ενώ σε κάποια άλλα ακούγεται η Σοφία Παπάζογλου. Στο «Λεβέντη», η ηχογράφηση του οποίου προέρχεται από αφιέρωμα της εκπομπής «Στην υγειά μας» στο συνθέτη το Νοέμβρη του 2010, ακούγεται και ο ίδιος ο Μίκης. Περισσότερες πληροφορίες

Λεβέντικες καρδιές

2008  leventikes kardies xalkiasΕρμηνεύει ο Λάκης Χαλκιάς. Νέο CD «Λεβέντικες καρδιές» από Χαλκιά & Κορακάκη «Τα λαϊκά είναι κόκκινο πανί για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις» Λάκης Χαλκιάς - Βαγγέλης Κορακάκης συνυπάρχουν για πρώτη φορά δισκογραφικά με τις λαϊκές «Λεβέντικες καρδιές» και στο πάλκο.

«Λεβέντικες καρδιές»
Μια τυχαία συνάντηση κάποιο χειμωνιάτικο βράδυ του Λάκη Χαλκιά με τον λαϊκό συνθέτη Βαγγέλη Κορακάκη στο «Χαμάμ», δυο ζεστές κουβέντες που αντάλλαξαν («Λάκη, πώς και δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμη;») και γεννήθηκε ο δίσκος «Λεβέντικες καρδιές».

Περισσότερα

Η Φάμπρικα - Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Μαρκόπουλος

Σκάρος - Τάσος Χαλκιάς

Παραδοσιακά μουσικά κεντήματα - Χαλκιάς Λάκης

Τάσος Χαλκιάς

Λάκης Χαλκιάς Επίσημη Ιστοσελίδα

mousikorama tragoudia tis elladas1978 - "ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" - Columbia (L.P.) Παραδοσιακά τραγούδια (Διασκευή Λάκη & Χρήστου Χαλκιά).

 

¨ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ¨

                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΙΑΛ 19/4/1978

Μια πολύτιμη μουσική προσφορά,
στη δημοτική μας μουσική κληρονομιά.

        Τον Λάκη Χαλκιά, τον χαρήκαμε τα τελευταία χρόνια, σαν ιδανικό ερμηνευτή των πιο σημαντικών έργων του Γιάννη Μαρκόπουλου.

        Κοντά στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, ο Λάκης, δημιούργησε μιαν επιτυχημένη καριέρα, και τοποθετήθηκε δυναμικά στο χώρο του προοδευτικού λαϊκού τραγουδιού.
 
      Παρά την πλατιά καλλιτεχνική του αναγνώριση όμως, ο Λάκης Χαλκιάς, δεν ξέχασε τις ρίζες του...ρίζες, χωμένες βαθειά, μέσα στην παράδοση του λαού μας, που έθρεψε το δέντρο της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Χαλκιάδων της Ηπείρου.

      ΑΥΤΗ ακριβώς η παράδοση, μαζί με τα προσωπικά του βιώματα από τα λαϊκά πανηγύρια, όπου παλιότερα μετείχε σαν οργανοπαίχτης και τραγουδιστής, οδήγησαν τον Λάκη Χαλκιά στην απόφαση, να κάνει μια σύντομη παρένθεση στη σημερινή καριέρα του και να ηχογραφήσει τα ¨τραγούδια της Ελλάδας¨, τον καινούργιο μεγάλο του δίσκο.

      ΜΕΣΑ στα ¨Τραγούδια της Ελλάδας¨, δεν βρίσκει κανείς μόνο τη λιτή, ανθρώπινη και πέρα για πέρα κλασική ερμηνεία του Λάκη Χαλκιά.
Βρίσκει και τη βαθειά αφοσίωσή του στη δημοτική μας κληρονομιά. Και συνάμα, μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια της Ρούμελης, του Μωριά, των Νησιών, της Ηπείρου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας, σε μια σύγχρονη, σπάνια εκτέλεση, που θ’ αποτελέσει πολύτιμη προσφορά στη διατήρηση της λαϊκής μας παράδοσης.

      ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι εκτός από τον Λάκη Χαλκιά, στην ηχογράφηση του δίσκου, έλαβε μέρος με το κλαρίνο του, ο ίδιος ο πατέρας του – ο μεγάλος Τάσος Χαλκιάς – και ο αδελφός του Χρήστος, που έκανε μια εντυπωσιακή ενορχήστρωση στα δημοτικά μας τραγούδια, που ανάμεσά τους ξεχωρίζουν : ¨Τα παιδιά της Σαμαρίνας¨, ¨Πουλάκι ξένο¨, ¨Τζιβαέρι¨, ¨Του Κίτσου η μάνα κάθονταν¨, ¨Μάτια σαν και τα δικά σου¨, ¨Γιάννη μου το μαντήλι σου¨ και άλλα.

 

porn Porn